Перголи и Остъкления

Каква е Разликата Между Пергола и Тента

Много хора в наши дни, се чудят какво да изберат за терасата – пергола или тента. И двата варианта са удачни, но има разлики, които трябва да познавате. В следващите редове на тази статия, ще научите по какво се различава перголата от тентата и какви са предимствата им за терасата. Няма обаче да губим време в увода, тъй като е време да преминем към темата.

Какво представлява перголата?

Най-общо казано, перголата представлява навес с покрив. Тя може да бъде използвана както за тераса, така и за усвояване на външно пространство в двора на къщата. Не са малко тези, които използват перголи, защото тези конструкции ги защитават от влошени атмосферни условия.

Конструкцията на дадена пергола включва статични колони и профили на покрива, а монтажът се извършва на външната стена. Препоръчително е перголата за тераса да бъде олекотена, тъй като може да натежи на общата сградна конструкция, което само по себе си, крие определени рискове.

Перголите най-често предоставят естетически издържана визия, а също и редица функционалности. Тези конструкции подлежат на остъкление с плъзгащи стъкла или такива тип гилотина. Цената за създаването на пергола е достъпна, а крайният резултат е повече от добър.

Що е то тента и как се използва за тераса?

Модерното название на добре познатия сенник, е тента. Можете да я видите пред търговски обекти, открити заведения, тераси на жилищни блокове и други. Тентата се отличава със своята лекота, като конструкцията е създадена от алуминий. Може да бъде монтирана на тераси и веранди и има свойството да предпазва вратите и прозорците от силно слънце, дъжд и вятър.

И, макар че не подлежи на остъкление, тентата е един добър вариант за осигуряване на сянка, а също и за предпазване от лоши климатични условия. А сега всеки сам може да реши дали да използва пергола или тента за своите нужди, а ние се надяваме, да сме били полезни със статията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *