Перголи и Остъкления

Остъкление с Плъзгане или Гилотина да Избера?

Остъкление с Плъзгане или Гилотина да Избера?

Не са малко хората, които се колебаят, какво остъкление да изберат за използваните от тях стъклени системи. Това са тези съоръжения, които ви позволяват да обособите външни пространства, които да използвате за стаи за почивка, тераси или просо да се насладите на природата. Има два типа остъкление, от което да избирате – такива с плъзгане или гилотина. Ако все още се колебаете, кое е по-доброто решение, то тогава продължете да четете тази статия.

Какви са предимствата на плъзгащото остъкление?

Не е тайна, че всяко остъкление с плъзгане, е много удобно за потребителите на стъклени системи. Този вид съоръжение ви позволява да отваряте прозорците, като ги събирате в левия или десен ъгъл. По този начин отваряте външното помещение и осигурявате подходящата климатизация. Разбира се, този дизайн е и много приятен на външен вид, така че да му се насладите изцяло.

Използвайки плъзгащо се остъкление, ще получите свобода на контрола върху избраната от вас стъклена тераса или пергола. И в двата случая можете да прибегнете до този вариант, за да останете доволни от крайния ефект и да получите защита от вятър, дъжд и лоши климатични условия. Монтажът на плъзгащо остъкление е сравнително лесен, така че не се притеснявайте.

Плъзгащо Остъкление

Плюсове на остъклението тип гилотина

Остъкление тип Гилотина

От другата страна стоят прозорците тип гилотина. Те също са практични и се отварят отгоре и надолу. И в този случай ще се преборите с атмосферните влияния, а също ще можете да се насладите на ефекта „парапет“, който се търси от много ползватели. Да, наистина този дизайн е предпочитан от много ползватели на перголи, слънчеви системи и навеси, а това не е случайно.

Избирайки остъкление гилотина ще имате разчупена визия на усвоеното външно помещение пред къщата и вилата, за да се зарадвате на дизайнерския подход и да почувствате ударна доза комфорт. Остъклението наподобяващо гилотина е сред най-честите избори на днешните хора.

В зависимост от квадратурата на външното помещение и от особеностите на стъклената система, която ще използвате, се формира и крайната цена за монтажа. Важно е обаче да напишем, че тази инвестиция си заслужава, както и избора на плъзгащи се прозорци, за които писахме по-горе.

В заключение

В зависимост от личните ви предпочитания, ще решите дали да ползвате плъзгащо остъкление или остъкление гилотина. Решението ви зависи от разбиранията ви за дизайнерски изпълнения и функционалност. Все пак всеки знае от какво има нужда, така че няма да накланяме везната в една или друга посока. Сега е време да приключваме и да ви пожелаем успехи с остъклението на обекта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *