Перголи и Остъкления

Остъкление Тип Гилотина – Предимства и Недостатъци

Биоклиматични перголи серия CLASS ROOF и Гилотини за Хотел 03

Знаете ли какво е остъкление тип гилотина? Този вид прозорци намират най-голямо приложение при перголите и съоръженията за усвояване на външни пространства. В тази статия сме решили да ви запознаем с предимствата и недостатъците на остъклението от типа гилотина, което стана много модерно напоследък. Името му идва от начина на отваряне и затваряне на прозорците.

Предимства на остъкление тип гилотина

Ако решите да изградите пергола във вашата градина и изберете остъкление тип гилотина, няма да сгрешите. При него прозорците се отварят от горе надолу, а и получавате добро дизайнерско решение, което ще ви зарадва. Този тип остъкление не допуска нахлуване на вятър в перголата или външното съоръжение и същевременно ви дава възможност за освежаване на помещението.

Не е тайна, че повечето ползватели на перголи, избират остъклението гилотина, защото има разчупена визия и е лесно за боравене. С няколко движение разтваряте стъклата, докато не си осигурите необходимата доза свеж въздух, а ако има влошен климат плътно затваряте прозорците.

Тук не бива да се стряскате от името „гилотина“, тъй като то се свързва с вида отваряне и затваряне. За разлика от плъзгащите се прозорци, които се отварят вляво и вдясно, тук това се получава нагоре и надолу, както вече писахме. Всичко останало е чудесен дизайн и качество.

Недостатъци на остъкление тип гилотина

Не сме получавали негативни мнения за остъклението тип гилотина, макар че някои споделят, че цената е по-висока. В крайна сметка офертата за монтиране на остъклението зависи от квадратурата на помещението, а също и от спецификите на стъклената система, която използвате. Все пак няма голяма разлика от цената на плъзгащите се прозорци и тези от типа гилотина.

Много  рядко могат да се появят проблеми с функционирането на механизма при прозорците от типа гилотина. Разбира се, ако това се случи, можете да потърсите фирмата изпълнител, която да коригира работата на системата. И тук също ще напишем, че немалко хора ползват такива прозорци и не са пускали оплаквания. Все пак не изключваме възможността такива да се появят.

На последно място се сещаме и за името… ех това име. Има всякакви хора, включително и такива, които като чуят гилотина си мислят, е могат да се наранят или да претърпят други вреди. Това обаче не е никак вярно, тъй че няма от какво да се притеснявате, а се възползвайте от удобствата.

Заключителни думи

Общо взето остъклението тип гилотина има много повече предимства, отколкото недостатъци. В тази статия описахме плюсовете на този вид прозорци, като се надяваме, че ме били достатъчно изчерпателни. Разбира се, опитахме се да потърсим и минусите, колкото и трудно да ни беше това. А сега е време да сложим край на нашата статия и да ви пожелаем да направите правилния избор.

ГАЛЕРИЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *