Перголи и Остъкления

Стъклена Хармоника или Плъзгане да Изберем

Един от най-честите въпроси към днешна дата, е какъв вид остъкление да изберем. Остъкляването на тераси, зимни градини и перголи изисква да бъдете подготвени, така че да реализирате правилния избор. И, ако към момента се питате, кое е по-удачно – стъклена хармоника или плъзгащи се прозорци, то тогава прочетете статията ни, за да получите изчерпателна информация.

Какво е стъклена хармоника?

Стъклената хармоника не може да бъде използвана като основна дограма, но пък дава възможност за затваряне на определени помещения, така че да се използват целогодишно. Много са хората, които предпочитат стъклена хармоника, понеже тя е перфектно решение за съпротива срещу влошен климат и обособяване на помещения. Използване е и при повечето перголи.

Профилите на стъклената хармоника са леки и не се изисква специална поддръжка. При този тип конструкция стъклата се събират по желание на потребителя, като едностранно могат да бъдат събрани максимум девет стъкла. Стъклената хармоника може да се приложи на всякакви тераси, което я прави особено предпочитана и предоставя на клиентите здравина и атрактивна визия.

Остъкление Хармоника

Що е то остъкление с плъзгане?

Остъклението тип плъзгане, е добре познато на мнозина. При него прозорците се отварят наляво и надясно, с едно движение. По този начин може да се отвори част от помещението или цялото помещение. Съвременните конструкции са много здрави и предоставят добър визуален ефект.

Разбира се, когато избирате плъзгащи се прозорци, е необходимо да се съобразите с различни фактори, сред които са ширина, дължина, видимост и прочие. По-важното, е да постигнете добър краен ефект, за да можете да контролирате притока на въздух и цялостното изживяване.

Не бихме казали, че плъзгащите прозорци имат недостатъци, както всеки сам може да се увери. Те са честа гледка при жилищни блокове, кооперации, перголи и прочие сгради. Вие обаче можете да решите дали стъклената хармоника или плъзгането, са по-подходящи за персоналните ви нужди.

В обобщение

По-горе посочихме най-често използваните видове остъкление. Силно се надяваме, че статията е представлявала интерес за вас и сте успели да се ориентирате в предложенията. А сега е време да завършим, като ви пожелаем да изберете най-добрия вариант и да пожънете краен успех.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *