Перголи и Остъкления

Винилова или Алуминиева Пергола?

Ако сте решили да усвоите външно пространство чрез пергола, то тогава се колебаете между винилова или алуминиева пергола. Решението не е много лесно, но ние ще се опитаме да ви обясним какви са предимствата и на двата вида съоръжение. В следващите редове ще ви дадем повече информация, която може да ви бъде полезна и да помогне за по-бързото ви решение.

Какво е винилова пергола?

Перголите с винилово покритие станаха много търсени в наши дни, тъй като се предлагат на достъпна цена и в същото време осигуряват противодействие срещу влошен климат. Те се изработват от устойчив винилов плат и предпазват от вредните UV лъчи. Монтажът им е сравнително лесен, така че няма да се наложи да чакате дълго, докато получите перголата.

Разбира се, виниловият плат може и да не е най-доброто дизайнерско решение и освен това повечето винилови перголи идват в ярко бял цвят. Това позволява лесно замърсяване, когато вали кален дъжд и вятърът разнася мръсни прахови частици. Поради тези леки пропуски много хора предпочитат да използват алуминиеви перголи, макар че всеки има своите лични предпочитания.

Общо взето плюсовете на виниловите перголи е, че могат да се управляват автоматично, издръжливи са и се продават на изгодна цена. Те са едно от правилните решения, на които можете да се спрете, когато усвоявате външно пространство за терасата, верандата, къщата или вилата.

Алуминиева пергола – що е то?

В миналото перголите се правеха от дърво, но към днешна дата техните производители, предпочитат алуминия, тъй като този материал има редица предимства. Най-голямото достойнство на алуминиевата пергола е, че издържа през всеки сезон и осигурява оптимална температура за ползвателя. Перголата от алуминий е здрава, не пропуска дъжд и студен вятър.

Друга отличителна черта е, че алуминиевите перголи могат да бъдат боядисвани, така че да отговарят на вашите разбирания за екстериор. Вие дори може да използвате бои, които имитират дървесина, за да получите натурална визия. Алуминиевите конструкции за усвояване на външни пространства не се цапат лесно, та даже не изискват и редовна поддръжка, за разлика от дървото.

Перголите от алуминий намират най-голямо приложение при създаване на помещения в двора на къщата, изграждане на допълнителни салони към заведения за хранене, поставяне на тераси и много други. Регулират се лесно и могат да бъдат остъклени с плъзгащи стъкла или тип гилотина.

На последно място, но не по важност, трябва да напишем, че алуминиевата пергола е лека, а монтажът се извършва бързо. Ако решите да се спрете на нея със сигурност няма да сбъркате.

Няколко думи в заключение

Водейки се от горното може да прецените, какъв вид пергола да използвате. И виниловите перголи, и алуминиевите перголи имат своите предимства. Надяваме се, че сте прочели тази статия, за да можете да направите избора си. Ние ви пожелаваме успех и всичко най-хубаво.

2 thoughts on “Винилова или Алуминиева Пергола?

 1. Иван Иванов каза:

  Благодаря Ви пълно и изчерпателно обяснение, за двата вида перголи винилови и ламелни ал. такива. Предстои
  ми направата на 64 м2 такава и
  информацията ми бяха полезни. Ще Ви се обадя и по
  сетя за разгор , консултация и
  оферта .

 2. Иван Костов Иванов каза:

  Благодаря Ви, за така изчерпателното представяне
  на предимствата на всяка от
  двете системи на перголи
  винилово покрити и такива
  с алуминиеви ламели .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *